‘OTOMOBİLSİZ KENTLER GÜNÜ'

‘OTOMOBİLSİZ KENTLER GÜNÜ

TÜRKİYE'DE BİR İLK, İZMİR`de, OTOMOBİLSİZ KENTLER GÜNÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Kent Konseyi, 16 – 22 Eylül tarihlerinin “Avrupa Hareketlilik Haftası” olarak kutlanmasından yola çıkan “Otomobilsiz Kentler Günü” etkinliği ile insan sağlığı, araçlardan arındırılmış sokaklarda birçok etkinliğe imza attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Kent Konseyi, 16 – 22 Eylül tarihlerinin “Avrupa Hareketlilik Haftası” olarak kutlanmasından yola çıkan “Otomobilsiz Kentler Günü” etkinliği ile Alsancak’ta Gündoğdu Meydanı’ndan Lozan Meydanı’na kadar olan güzergâhta yer alan Plevne Bulvarı bir günlüğüne motorlu araç trafiğine kapatılıp, insan sağlığı, araçlardan arındırılmış sokaklarda birçok etkinliğe imza attı.

İzmir’de 22 Eylül’ün ‘Otomobilsiz Kentler Günü’ne özel ‘Sokaklar Bizim’ sloganı ile olarak birçok etkinliği bir arada kutlanmasından büyük mutluluk duyduklarını söyleyen İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, “Etkinliğin amacı, dünya genelinde, sürdürülebilir, çevreye duyarlı ulaşım yöntemleri ve kent içi ulaşımda hareketliliğin özendirilmesi. Bu şeref İzmir`indir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi’nde eğitim gören yaklaşık 30 engelli çocuk tarafından branda üzerine yapılan resimler, Konak ve Alsancak Vapur iskelelerinde sergilenirken, katılımcılar İzmir’in birçok köşesine asılacak dev pankart resim yaptı.

30 engelli çocuk, Orta Anadolu oyun havaları eşliğinde ‘Engelsiz Dans Gösterisi’gerçekleştirdi ve etkinlik kapsamında yaklaşık 500 adet sardunya çiçeği ile 1000 adet tshirt katılımcılara hediye edilirken, Plevne Bulvarı’nın devamındaki sokakta, hep birlikte ağaç dikildi.

“Otomobilsiz Kentler Günü” etkinliğinde farkındalık yaratmak için İzmir Kent Konseyi ile Ege Üniversitesi işbirliğinde üretilen çevre dostu, “Eektromibil” araç da ilk kez ‘Otomobilsiz Kentler Günü’nde sergilendi. ENVER DOLGUN  

 
 
 


  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli